Jeg har ingen øjenvipper. Eller jo, selvfølgelig har jeg det – man kan bare ikke se dem, fordi de er sådan nogle rødblonde, blege møgvipper.
Hvis jeg buer dem og kommer mascara på, kan jeg komme til at se nogenlunde vågen ud, men også kun nogenlunde. Jeg er træt af det.
For nogle år siden kom en kollega stolt og fremviste nogle eyelash extensions, hun var ved at teste i forbindelse med en artikel, hun skulle skrive, og lige dér besluttede jeg mig for, at det skulle jeg også prøve en dag! Det så forbandet godt ud, og som hun sagde, så vågnede hun jo bare op og lignede en million.
Tusind kroner er selvfølgelig godt omsat, hvis man kommer til at ligne noget, der er 100 gange mere værd, men jeg er jo en nærig type, som synes, det er lige lovligt pebret at kaste så mange moneter efter sådan en omgang, som jo – når man virkelig tænker ordentligt efter – ikke er livsnødvendigt. I hvert fald ikke, hvis man skal vælge mellem vipper og varme i huset.
Så da jeg endelig skulle til at planlægge Mit Livs Fest, kom jeg hurtigt frem til, at NU var det nu. Jeg skulle have lange Bambi-vipper til mit bryllup. Både fordi, de ville være lange, mørke og buede på den helt rigtige måde, men også for at slippe for at græde min mascara ned ad kinderne. Jeg ved godt, der findes vandfaste mascaraer, men de er reglen ikke lige så gode som de almindelige, synes jeg.
Jeg er ret bange for at få gjort noget ved mine øjne, der kan beskadige mit syn, men forfængeligheden vandt. Jeg besluttede at tage chancen.
Det er jeg glad for, jeg gjorde.
Her er en lille guide til dig, der overvejer at prøve eyelash extensions.
(Disclaimer: Den er lavet udelukkende på mine erfaringer og hvad jeg har forhørt mig om forskellige steder! Jeg er på ingen måde ekspert på området, så foretag også din egen research, inden du kaster dig ud i det.)
Hvor finder jeg min behandler?
Jeg var heldig at falde over hende her på facebook, da jeg researchede på emnet. Det var oven i købet også en del billigere end salonpriser (kun 550 kroner), så jeg var noget skeptisk – men hun kan SÅ VARMT anbefales.
Den nemmeste måde er at google “Eyelash extensions” + “din by” og se, hvad der er i nærheden af dig. En hel del beautysaloner laver dem, men hvis du er heldig, kan du finde en privat, der kan yde samme gode service til en lavere pris.
Ud over det, er det bedst at finde en, der bruger minkhår, og som er certificeret. Undersøg markedet og sørg for at se en del billeder og brugerudtalelser, inden du bestemmer dig for, hvor du vil have dem lavet.
Hvad skal jeg være opmærksom på?
Som med så mange andre ting, er der enkelte, der oplever at få en allergisk reaktion af den lim, de bruger til at sætte vipperne fast med. Jeg har aldrig haft problemer med allergiske reaktioner, så havde det okay med at tage chancen. Men som med så meget andet, er det en chance at tage. Derfor anbefaler de fleste også, at man prøver at få lidt lim på huden, inden man går i gang. Ses der ikke umiddelbart en reaktion, kan man fortsætte.
Skulle man være uheldig, at reaktionen kommer, efter man har fået sat vipperne på, har jeg læst, at det ikke skulle være farligt, hvis man bare får vipperne/limen fjernet igen. Det var også, hvad min vippedame fortalte.
Jeg fik anbefalet at finde en, der laver single lashes, altså limer én enkelt vippe på hver af dine egne vipper frem for at sætte buketter med flere vipper på hver. Ellers kan dine vipper ende med at bukke under for vægten, og det giver jo god mening.
Hvordan foregår det?
Jeg kom ind på et helt almindeligt ungpigeværelse hos en sød, lithausk pige, som viste sig at være designstuderende. Det hele virkede lidt skummelt, men jeg havde studeret hendes facebookside grundigt, og set både billeder og udtalelser fra forskellige profiler, som ikke så ud til at være falske. Så jeg besluttede mig for at fuldføre. Desuden var der stadig tre uger til brylluppet, så hvis det gik helt galt, kunne jeg nå at få dem taget af og komme mig over en eventuel allergisk reaktion inden, tænkte jeg.
Jeg lagde mig på briksen, og blev bedt om at lukke øjnene. Først målte hun mine vipper, og spurgte til, om jeg ville have, de skulle se naturlige ud, eller om de skulle være sådan – vavavavoom. Jeg valgte de naturlige. Så sniksnakkede vi en times tid, mens hun rodede lidt ved mine vipper.
Det gjorde på ingen måde ondt, og hun tyggede tyggegummi imens, så jeg også havde en behagelig, frisk duft i næseborene.
Normalt tager sådan en behandling to timer, men hun var fiks på fingrene, så jeg kunne forlade hende igen efter bare en time. Da jeg åbnede øjnene, kunne jeg godt mærke, det føltes en lille smule anderledes, men ikke alverdens til forskel. Det skal jeg til gengæld love for, der var i spejlet!
Hvordan føles de?
Jeg fik lavet falske vipper af minkhår, hvilket skulle være det bedste. Hårene er ret stive, og det føles som at have et let lag mascara på. Hvis de er sat ordentligt på, kan man ikke mærke dem, når limen først er tørret – og man skal lige vænne sig til, at man ikke længere bare kan gnide sig i øjet.
Jeg syntes ikke, de var tunge eller unaturlige at have på, men jeg kunne godt mærke, når vinden tog fat i dem, fordi de var så lange og lette.
Hvor længe holder de?
De fleste steder lover, at vipperne holder 3-6 uger, men hvad betyder det egentlig?
Jeg kan selvfølgelig kun tale ud fra egen erfaring, og efter to uger begyndte de første af mine naturlige vipper at falde af, og de tog et par stykker af de falske med i faldet.
En del var også vokset 2-3 millimeter, hvilket fik de falske, der sad på, til at være lidt flyvske og pege i forskellige retninger. Ingen af delene var dog noget, der gjorde noget for helhedsindtrykket, det var kun mig, der kunne mærke det.
Jeg syntes, begyndte at stikke, når de naturlige voksede ud, og de falske derfor bedre kunne ramme mit øjes våde kant, når jeg blinkede.
Efter 2½ uge havde jeg en aftale om genopfyldning, og det var rigtig rart. Hun fjernede de af vipperne, der var for uregerlige, og satte nye på. Da jeg gik derfra, kunne jeg igen ikke mærke, jeg havde vipperne på.
Hvad kræver de af pleje?
Intet. Jeg fik sådan en ren børste med, som du kender fra din mascara, men med instrukser om, at jeg skulle bruge den så lidt som muligt. Den er kanon til lige at få skik på vipperne, hvis de er blevet trykket lidt efter en urolig nat.
Hvordan får man dem af igen?
Der er to måder at få vipperne af på. Enten venter man i de uger, det tager for dem at falde af, eller også får man hende, der har sat dem på, til at tage dem af igen.
De fleste steder koster det i omegnen af 200 kroner at få dem taget af, og det er altså godt givet ud. For det ser virkelig åndssvagt ud, når man kun render rundt med de par stykker, der sidder til sidst!
Jeg var for nærig til at betale mig fra det, så jeg besluttede mig for at prøve at få dem af selv. Jeg forsøgte at gnide dem i oliebaseret make-up-fjerner, som jo er big no-no, når man får sat sådan nogle sataner på. Det kan nemlig få limen til at gå i opløsning. Jeg kan nu fortælle, at det ikke sker efter hverken en eller to omgange med vatpind og fjerner, så det gider jeg ikke tage så alvorligt en anden gang.
Til sidst kløede de dog så meget, hver gang jeg blinkede eller lukkede øjnene, at jeg ikke kunne holde det ud, og jeg begyndte at nulre dem af. Det var ikke umiddelbart den bedste idé, jeg havde fået, og der røg et par af mine egne vipper på den konto, men en del lykkedes det mig faktisk at få pillet af vipperne.
Til sidst var der kun én genstridig vippe tilbage, som bare ikke ville give slip, og det ville min egen vippe heller ikke. Så den kom først af i dag, seks uger efter, jeg fik lavet opfyldningen.
Det her billede (med dårlig opløsning, sorry, men det var det bedste, jeg kunne gøre med det, jeg lige havde) viser, hvordan de falske vipper kan sidde i alle retninger, når de rigtige vipper er vokset lidt ud. Det kan godt være lidt irriterende. Heldigvis kan de for det meste redes pæne igen (med den medfølgende børste)
Skader det mine egne vipper?
Nej, det gør det ikke, hvis de bliver lavet rigtigt – det er i hvert fald min erfaring. Mine vipper er hverken blevet kortere eller mindre fyldige, selvom de ser noget sølle ud, når man nu lige havde vænnet sig til, at de var dobbelt så lange.
Så for at opsummere…
Jeg elskede min lange, sorte vipper! Men man kan altså ikke få det hele…
Fordele:
- Jeg så frisk ud, selvom jeg ikke var det.
- Jeg behøvede ikke at tage make-up på, før jeg mødte andre mennesker.
- Det sparede mig virkelig meget tid, fordi jeg så bare skulle have tøj på og ud af døren. WIN, når man har en baby!
- Mine øjne så ikke døde ud på billeder.
- Jeg følte mig meget mere feminin.
- …og blev derfor glad, hver gang jeg så mig selv i spejlet. Det gav selvtillid.
Ulemper:
- Det koster kassen at få dem lavet. Jeg var så heldig at finde et godt tilbud, men ellers snakker vi over 1000 for at få dem sat på og knap 1000 for at få dem rettet til efter et par uger. Og 200 for at få dem af igen.
- De holder kun mellem 3-6 uger.
- Det er som at have mascara på hele tiden. Det vil sige, du ikke kan gnide dig i øjnene, og der er måder, du ikke kan sove på, hvilket er noget møg, hvis du som mig elsker at ligge på maven med hovedet ned i puden.
- Det er også lidt mere besværligt at rense sit ansigt, tørre sig efter bad og så videre, fordi man ikke bare kan gnide hænderne over øjnene.
- Man kan heller ikke gnide hovedet mod sin dejlige baby. Både fordi, man skal passe på ikke at ødelægge sine vipper, men også fordi, de er lidt stive i det. Baby synes ikke, det er rart.
Ville jeg få det lavet igen?
Ja! Absolut! Hvis jeg skal til stor fest eller til festival og ferie, hvor man bare ikke gider at tage make-up på hver dag, vil jeg helt klart gerne have det igen.
Men jeg ville ikke gøre det til hverdag. Det er for det første ikke kompatibelt med mit budget, men selv hvis jeg havde pengene, ville jeg ikke. Nok slipper man for at tage make-up på og af, men til gengæld er der andre ting, der bliver tilsvarende vanskelige. Og så savnede jeg altså at nusse helt tæt med min baby.
Så jeg må i stedet på jagt efter en god serum til at gøre mine egne vipper længere.